waarom hangt een verjaardagskalender op de wc?

waarom hangt een verjaardagskalender op de wc?

Even eerlijk: we hebben allemaal een verjaardagskalender op de wc. Toch? Mensen in het buitenland verbazen zich wel eens over deze typisch Nederlandse gewoonte. En als je erover nadenkt is het misschien ook wel een beetje gek … of niet. Want waarom hangen we eigenlijk een verjaardagskalender op het toilet en bijvoorbeeld niet in de woonkamer?

van huis uit meegekregen!

Vraag je iemand waarom ‘ie een verjaardagskalender op de wc heeft hangen, dan zegt diegene waarschijnlijk dat hij of zij dat van huis uit heeft meegekregen. “Vroeger hadden we dat thuis ook” of “Mijn ouders hadden ook een kalender op het toilet hangen”. En je ouders hebben dat waarschijnlijk weer afgekeken van je opa en oma. Hoe dat is ontstaan, is niet helemaal duidelijk … maar handig is het wel!

rustmomentje

Een verjaardagskalender (of jaarkalender of familieplanner) moet je regelmatig bekijken om op de hoogte te blijven. Perfect voor het toilet dus, want daar ga je ook regelmatig naartoe. En als je er dan toch bent, heb je mooi even de tijd om te kijken wat er allemaal op de planning staat of wie er deze maand allemaal jarig zijn. Je hebt toch niks beters te doen!

waarom niet ergens anders dan?

Goeie vraag! In je keuken, woonkamer of badkamer kom je bijvoorbeeld ook regelmatig. Toch zijn dat vaak niet de meest handige plekken. Ten eerste omdat je daar vaak wat anders te doen hebt (en dus nooit op je kalender kijkt). Maar ook omdat in de woonkamer vaak foto’s en schilderijen hangen. Je kalender valt dan niet op. En in de keuken of badkamer wordt je kalender vettig of nat. Wil je ook niet.

kalender op de wc hangen? check deze tips!

Het is dus best slim op een verjaardagskalender op je wc te hangen. Zeker als je er ook nog een pen bij legt. Zo kunnen al je vrienden/gasten ook meteen hun verjaardag noteren. Vergeet je nooit meer wat. En dat is toch makkelijker dan je telefoon uit te lenen zodat ze hun verjaardag in je digitale agenda kunnen zetten…

Daarnaast mag die kalender op je wc ook best een beetje opvallen. En hij moet vooral leuk zijn. Je kijkt er immers vaak naar. Daarom kun je op kalender-maken.nl je eigen verjaardagskalender maken. Compleet met je eigen foto’s of favoriete afbeeldingen. Groot en klein. Zo ben je verzekerd van een kalender die perfect past bij jou en je toilet. Bovendien is het heel makkelijk en vooral heel leuk om te doen!

Je kunt er hier meteen mee aan de slag!