hoe maak je een kalender?

Kalenders zijn hartstikke handig. Met een jaarkalender weet je het hele jaar door wat er op de planning staat, met een verjaardagskalender kun je altijd op tijd een kaartje sturen en met een familieplanner heb je alle belangrijke afspraken van het hele gezin op één plek. Kortom, je kijkt er vaak op. Haast iedere dag. Des te leuker is het als je dan een zelf een persoonlijke kalender hebt. Maar hoe maak je die kalender?

zo maak je zelf een kalender

Er zijn veel manieren om zelf een kalender te maken. Je Excel gebruiken voor een digitale variant of bijvoorbeeld aan de slag gaan met wat papier, potloden en een nietmachine. Veel gedoe. Gelukkig kan het makkelijker. Bij kalender-maken.nl hebben we namelijk een gratis app ontwikkeld waarmee je heel eenvoudig zelf je kalender kunt ontwerpen.

 1. kies je formaat
  Voordat je aan de slag gaat, kies je eerst een formaat. Wil je een kalender op A4 formaat, A3 formaat of een smalle kalender van 15×42 cm? En liggend of staand?
 2. begin met ontwerpen
  Open de gratis online editor en kies of je begint met een leeg project of één van onze templates als basis neemt (aanrader). Klik vervolgens op handmatig vullen en je kunt aan de slag!
 3. geef je kalender een persoonlijke touch
  Kies een coverfoto voor op de voorkant en voeg bij iedere maand een andere foto toe voor een persoonlijke touch. Als je wil, kun je de achtergrond aanpassen, decoraties toevoegen en meteen alle verjaardagen en andere belangrijke datums alvast invullen.
 4. direct bestellen
  Je kunt je kalender direct bestellen. Je ontwerp wordt dan professioneel en scherp afgedrukt op echt kwaliteitspapier en voorzien van handige spiraalbinding waarmee je ‘m makkelijk aan de muur op kunt hangen. Vaak is ‘ie al binnen 2 werkdagen in huis!

probeer het nu gratis

Dus hoe maak je een kalender? Met de online editor van kalender-maken.nl! Start nu gratis een nieuw project en ontdek zelf hoe makkelijk en leuk het is!