zelf een kalender maken in 4 stappen


Zelf een kalender maken is hartstikke leuk om te doen … en ook helemaal niet moeilijk! Bij kalender-maken.nl hoef je er geen grafisch vormgever voor te zijn of technische kennis voor te hebben. Sterker nog, je hoeft niet eens goed overweg te kunnen met Excel of Word! Met onze gratis online editor kun je namelijk in 4 stappen zelf een kalender maken. Snel, makkelijk en bovenal heel leuk!

We leggen je graag uit hoe het werkt en wat je mogelijkheden zijn.

in 4 stappen zelf een kalender maken
Volg deze stappen en maak in no-time je eigen kalender:

 1. kies je soort kalender
  Bedenk wat voor soort kalender je wilt maken. Ga bijvoorbeeld voor een jaarkalender met alle belangrijke gebeurtenissen van komend jaar, creëer een fotokalender met foto’s van de leukste momenten en maak een weekplanner als je vaak dingen vergeet. Of je kiest natuurlijk een verjaardagskalender om nooit meer een feestje te missen!
 1. kies je formaat
  Kalenders zijn er in alle soorten en maten. Voordat je gaat beginnen met het ontwerpen, moet je dus eerst het juiste formaat kiezen. Je kunt meestal kiezen tussen A3 formaat (staand), A4 formaat (staand of liggend) of een nog kleiner exemplaar in 15 bij 42 cm (staand). Handig als je weinig ruimte aan je muur hebt!
 1. begin met ontwerpen
  Heb je je soort en formaat gekozen? Dan kun je beginnen met ontwerpen! Open de gratis online app en ga vervolgens voor een blanco project of kies één van de handige templates die je alvast op weg helpen (aanrader). Nu kun je echt zelf een kalender maken! Kies een indeling en achtergrondkleur, voeg je eigen foto’s en tekst toe en fleur je creatie eventueel nog op met decoraties en clipart.
 1. bestellen & printen
  Klaar met ontwerpen? Mooi! Dan kun je je eigen agenda, planner of kalender direct laten printen en bezorgen. Loop ‘m nog even een keer helemaal door om te checken of écht alles goed staat en druk bovenaan op bestellen. Hij verschijnt nu automatisch in je winkelmandje waar je jouw bestelling af kunt rekenen. We printen je ontwerp zo snel mogelijk en sturen ‘m meteen naar je op!

bonustips
Je kunt zelf een kalender maken met foto’s waar je blij van wordt. Je hebt er minimaal 13 nodig. Eentje voor de voorkant en dan nog voor iedere maand één. Maar je kunt ook heel eenvoudig meerdere foto’s toevoegen en zo bijvoorbeeld een collage maken van de mooiste momenten met vrienden of familie. Voeg met de teksttool ondertussen ook alvast alle verjaardagen, afspraken en belangrijke gebeurtenissen in en je bent altijd op de hoogte!

waarvoor kun je zelf een kalender maken?
We hebben onze kalenders in een aantal categorieën gestopt, maar je hoeft ze daar natuurlijk niet voor te gebruiken. Je kunt ze bijvoorbeeld ook gebruiken om een advents- of  aftelkalender te maken voor Kerst of tijdens de Ramadan. Of je gaat zelf een kalender maken voor school, zodat je precies weet wanneer alle kinderen jarig zijn en wanneer je vakantie hebt. En wat dacht je van een exemplaar als slim promotiemateriaal voor je bedrijf? De mogelijkheden zijn eindeloos.

aan de slag!
Zo. Nu je weet hoe het moet, is het tijd om zelf je kalender te maken. Ga lekker aan de slag met onze gratis editor en ervaar hoe eenvoudig het is om helemaal zelf een ontwerp te maken. Leuk voor aan je eigen muur, maar nog leuker om te geven!