soorten kalenders (en wat je eraan hebt)

soorten kalenders (en wat je eraan hebt)

Kalenders. Van die dingen waar je misschien niet echt over nadenkt, maar die toch bijna iedereen op kantoor of in huis heeft hangen. Je kijkt er op als je wilt weten wat er allemaal staat te gebeuren of wie er jarig zijn. Je ziet ‘m dus vaak. Vandaar dat ook goede marketingtools zijn. Maar welke soorten kalenders zijn er allemaal? En welke past dan het best bij jou?

jaarkalenders

Jaarkalenders zijn misschien wel de bekendste soorten kalenders. Deze bestaan vaak uit 13 pagina’s: één voor iedere maand en een mooi voorblad. Dus ze worden ook wel maandkalenders genoemd. Zo heb je snel een overzicht van een heel jaar en weet je wat er iedere week of zelfs iedere dag gedaan moet worden. Handig voor die afspraken bij de tandarts of om de dagen af te tellen voor je vakantie!

verjaardagskalenders

Van alle soorten kalenders kom je verjaardagskalenders misschien nog wel vaker tegen dan de jaar- of maandvarianten. Bijvoorbeeld bij je ouders, een vriend(in) of bij je buurman op de wc. Op een verjaardagskalender vind je vaak per maand een lijstje met alle dagen dagen en een lijntje waarop je kunt noteren wie er die dag jarig is. Zo kun je altijd op tijd een cadeautje bestellen en kom je nooit meer met lege handen aan ‘omdat de bezorgers niet op tijd was’…

planners

Weekplanners, maandplanners en familieplaners zijn aparte soorten kalenders. Deze gebruik je namelijk niet zozeer om belangrijke afspraken of verjaardagen te onthouden, maar meer om -jawel- een planning te maken. Op planners kun je namelijk vaak per dag aangeven wat er ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds moet gebeuren. Een soort checklist waarmee je gefocust blijft. Hoef je alleen maar even af te vinken!

en nog meer soorten kalenders

Naast jaarkalenders, verjaardagskalenders en planners heb je nog veel meer soorten kalenders. Fotokalenders, bijvoorbeeld. Daarop kun je je eigen foto’s laten drukken. Hartstikke leuk voor jezelf of als cadeautje. Maar ook bureaukalenders (kleine, staande kalenders voor op tafel), grote posterkalenders, grappige scheurkalenders of omlegkalenders zijn ontzettend populair. En wat dacht je van een adventskalender met Sinterklaas of kerst?

een kalender kopen of zelf maken?

Wil je een kalender kopen of er zelf eentje ontwerpen? Bestel direct je favoriete design of maak zelf een mooie kalender in 3 stappen met onze makkelijke en gratis online editor. 

Je kunt in onze app de volgende soorten kalenders maken: jaarkalenders, verjaardagskalenders, fotokalenders en planners. Compleet met je eigen foto’s en in alvast in te vullen met belangrijke data.Handig voor in je nieuwe huis, als uniek en persoonlijk verjaardagscadeau of als relatiegeschenk en slim promotiemateriaal.

Begin hier direct met ontwerpen. Heb je geen grafische kennis voor nodig. Iedereen kan ‘t!